09
Jul

CSCS Mock Test 6

Written by admin. Posted in CSCS Mock Test

For this cscs mock test we’ll take a look at some of the commonly asked questions from the Legal and Management section of the official cscs mock test 2014 book. These cscs test questions are practically identical to the ones you’re likely to come across on your test day and they follow the same format where 4 answers are given but only 1 answer is correct.

1. The responsibility of reporting unsafe working conditions on a building site is the responsibility of:

a. Your supervisor

b. Your health and safety rep

c. An HSE inspector

d. Everyone on site

2. What should you do if you’re unclear about a particular topic discussed during your site induction?

a. Ask your colleague at the end of your shift

b. Ask the presenter to explain further

c. Ask your health and safety rep at the end of your shift

d. Try to figure it out later

3. Site inductions should be attended by:

a. Managers only

b. Supervisors only

c. Everyone who will be on the site

d. Cleaners only

4. Which of these statements best describes a near miss?

a. An accident which has gone unreported

b. An accident that was narrowly avoided

c. An accident which has lead to time off work

d. An accident which has lead to death

5. The Main reason for carrying out an accident investigation is to:

a. Find the person responsible for the accident

b. Identify the cause of the accident so as to avoid similar accidents in the future

c. Identify the cause of the accident for insurance purposes

d. Find out the cost of the accident

6. What should you do if you are witness to an accident on site?

a. Nothing, the person involved needs to report it

b. Report it to your supervisor

c. Keep quiet and try to protect your colleague

d. Nothing, health and safety issues should be left to management only

7. Serious accidents should be reported to:

a. The police

b. Your employer

c. An HSE inspector

d. Your worksite security

8. What does a risk assessment tell you?

a. The hazards involved in a particular job and a safe method of carrying out that task

b. The correct procedure for reporting accidents in your workplace

c. The total amount of employees on site

d. Your contracted working hours

9. Which of these best describes a toolbox talk?

a. A short health and safety discussion on a specific safety topic

b. A short guide on where to buy the best tools

c. A short discussion on how to safely store your tools

d. A short discussion on the specific types of tools you’ll need to work with

10. Your friend was just involved in a near miss, what should you do?

a. Ask him to be careful next time

b. Report it to your supervisor

c. Say nothing as it might get him trouble

d. Say nothing it’s his job to report his near miss

Answers
1. D   2. B   3. C   4. B   5. B   6. B   7. B   8. A   9. A   10. B

Comments (3)

  • admin
    August 5, 2014 at 9:49 am |

    It is relatively straight forward but don’t take it too easy as many have failed before. Revision is key.

  • adrian p sykes
    September 26, 2014 at 9:54 am |

    just done the mock exam well pleased

  • John Colling
    February 26, 2015 at 3:22 am |

    Make sure you read the questions properly

Leave a comment

Latest Comments

  • Suren Ramdul

    October 16, 2017 |

    It’s a good result for today 50 over 50 thanks a lot.

  • Suren Ramdul

    October 16, 2017 |

    I got 50 / 50 thanks a lot.

  • Claire

    July 28, 2017 |

    49/50 not bad to say never been onsite and new to industry. Great help, thank you. Now to brush up on fire extinguisher colour/contents 🙂